2010-01-23
 15:34:33

15.23

Jag är för jävla dålig på att blogga alltså men det har ju för sig inte hänt så mycket heller att skriva om. Men jag har nu avklartat klassresan som var bra på sitt sätt. Vi hade tur med vädret uppe i Idre och jag längtar tillbaka men det är bara några veckor innan jag åker dit igen vilket är skönt. Jag had NO prov igår och jag fattade nada typ, no är ett riktigt skit ämne och mitt humör förbättrades inte precis när jag inte förstod provet. För Idrotten så spelade vi den idiotiska sporten vollyboll och jag kom inte direkt överrens med den där jävla bollen. Tycker synd om Jesper som fick spela med mig!! Idag var det tänkt att jag skulle se på Avatar med Kristina på eftermiddagen men det fanns inga bra platser så vi sköt upp det till fredag nästa vecka för ikväll ska jag träffa Malleballe efter att hon har spelat sm i basket. Just det jag tittade på hockyen igår också, derbyt mellan Leksands IF och Mora. Det var defentivt är grymt bra match och Jocke har nu fått slå klubbrekordet på nollor. Belfour hade rekordet innan på 6nollor tror jag det var och Jocke har 7nollor. Yippie. Leksand vann också vilket var jävligt skönt efter förlusten mot Apor i kalsonger. (AIK). 

Nu ska jag se till att hoppa in i duschen och byta om till riktiga kläder kanske.

pyssoch kram
2010-01-16
 11:15:34

Kommer från Leksands IFs hemsida

Rejäl hjärnskakning på "Hägga"

Johan Hägglund fördes till sjukhus i inledningen av mötet mellan Leksand och Malmö nu på fredagskvällen. Efter en vårdslös tackling mot huvudet på Hägglund från Malmöspelaren Fredrik Alvarez blev "Hägga" liggande kvar på isen orörlig. En otäck scen som vi helst slipper se fler gånger i fortsättningen. De första rapporterna från läkarteamet i LIF talar om att han ådragit sig om en rejäl hjärnskakning och han kommer därmed bli kvar på Falu Lasarett för observation under natten.

Malmöspelarens tackling följdes inte av någon åtgärd från domaren, men det råder väl, efter att man sett tv-bilderna, knappast någon större tvekan om att det rör sig om en vårdslös tackling mot huvudet och därmed borde det vara ett solklart fall av checking to the head.

Domarna tittade på tv-bilderna efter matchen och det återstår att se om det blir några senare följder av händelsen för malmöspelarens del.

Johan Hägglund undersöks i kväll på Falu Lasarett och än så länge vet vi inte så mycket mer än att det trots allt ändå "bara" rör sig om en hjärnskakning och att han därmed bör vara borta från spel närmsta veckan/veckorna.

Så här säger regelboken om straffet "Checking to the head".
TACKLING MOT HUVUDET ELLER NACKEN
Checking to the head or neck area

a) En spelare som riktar en tackling eller ett slag, med någon del av sin kropp, mot huvudet och nacken på en motståndare eller "driver" eller "tvingar" huvudet på en motståndare in i skyddsglaset på sargen, skall efter domarens omdöme, ådömas:
- Mindre straffet + Misconduct Penalty, (2+10)
- Större straffet + automatiskt Game Misconduct penalty, (5+GM)
eller
- Match penalty (MP)

b) En spelare som med checking to the head and neck area skadar sin motståndare skall ådömas:
- Match penalty (MP)

källa: http://leksndsif.se

2010-01-16
 11:12:49

Packning och slappning

Sista natten i sin egen säng i natt för imorgon ¨så drar jag till Idre med klassen på klassresa. Så snart ska jag se till och packa och sätta massa grej på inspelning. Bland annat hockeyn måste spelas in. Leksand möter ju AIK på hovet på tisdag och matchen sänds på visat hockey. Jag hoppas att de sänder matchen på storskärms tvn nere i sporthallen i Idre. Jag skulle ha gått på bio med Kristina igår om jag varit frisk men istället blev det att se den fruktansvärda smällen som Hägga åkte på. Men det var mysigt att vara hemma igår för jag behöver absolut vila upp mig om jag ska orka att vara omringad av massa mäniskor så länge. Det kan  vara ganska påfrestande, för det har jag lärt mig av tidigare tillfällen.

Jag har även lyckas smitatt min mamma och brorsa. Så nu försöker jag hålla mig borta från dem för att se till att jag inte smittas igen eftersom jag nu börjar kunna andas genom näsan igen. Vilket är oherhört skönt ska jag tala om för det är det värsta som finns för man kan inte äta för då kan man ju inte andas. Ja tror ni förstår. Nej nu ska jag spana ¨på tv.

Puss och kram
2010-01-16
 11:04:08

Vilken jävla match

Jag glömde bort att lägga upp linorna som jaglovat men Patric Carlsson var inte med och det var inte Oliver Ekman-Larsson. Man viste redan innan matchen att det kunde gå hur som helst och det gjorde det också. Bara 20sek in i matchen så knockade Johan Hägglund av Fredrik Alvarez. Johan Hägglund låg alldels stilla på isen och det ända jag tänkte var på händelsen med Lihagen. det var riktigt otäckt. Hägglund bars ut på bår och åkte till Falu lassarett. Självklart så formades matchen oherhört mycket av den händelsen och efter ytteligare 20sek så Skades Alvarez och Leksand gjorde mål. I hela första perioden så spelade Leksand på frustation vilket syntes i spelet oherhört mycket. De tog ledning med 3-1 sedan efter slarv så gjorde Malmö mål. Sedan vet inte jag riktigt hur domare Mikael Holm tänkte när han dömde straff till Malmö efter att ja tror det var Wienstock som slängde sig för att skydda målet. Han nudda då alltså inte spelaren som höll på att göra mål. Straffen gjorde självklart Carl Söderberg mål på. Även domaren fick sig en smäll efter en tek då en klubba åkte upp i ansiktet på honom. Det var mycket irriterat på isen speciellt mellan Jean-Luc Grand-Pierre och den förre Leksand spelare Morten Green som var oherhört irriterad. Vilket han aldrig brukar vara. För Domaren Mikael Holm kan jag ju tala om för er fick ett himla jobbigt match eftersom men de händlserna som hände i början av matchen, två tränare som sätter press och en oherhört stor Leksandsklack som absolut hördes. Så tycker jag absolut han gjorde en bra domare insats om jag inte räknar med straffen som jag inte förstår mig på för fem öre. Matchen vann Leksand och den som avgjorde detta var Marcus Wienstock. Som sedan sa att Leksand vann ,matchen för Johan Hägglund.

Men vad jag har läst så har Johan Hägglund klarat sig med hjärnskakning men mer vet jag inte än..

kramochpyss

2010-01-15
 17:50:43

Borta

Oliver har inte spelat en match i Leksand efter JVM och det har att göra med smällen som han fick i brons matchen i slutet av andra perioden. Däremot så har både Jesper Ollas och Jens Bergenström kommit tillbaka efter skador. Jens som varit borta hela höst säsongen har nu kommit tillbaka och det tycker jag är fruktansvärt kul. Thomas Rhodin har han också kommit tillbaka från skada och med så många friska har det gjort att Henric Andersen och Martin Janholls alltså inte spelat i A-truppen på ett tag. Däremot har Niklas Andersson som vi från början lånade från djurgården och sedan köpte har lämnat Leksand på grund av vissa saker. Enligt eliteprospects så kan Niklas vara på väg till Almtuna men det är ej säkert. Leksand har även lånat en back från färjestad med namnet Marcus Karlsson, han spelade även några matcher i höstas.

Nu är det en timma kvar till matchen mo malmö och jag hoppas på seger från lif men det vet man ju aldrig i för väg.  Lägger in femmorna när jag får reda på dem.

kram och puss
2010-01-15
 17:38:10

Sjuk

Jag har varit ganska dålig på att blogga på sista tiden och det är för att jag inte orkat. Nu är det bara två dar kvar till Söndag då jag åker på klassresa till Idre men jag är fruktansvärt förkyld med en näsa som inte víll sluta rinna. Så jag har varit hemma från skolan i 3dar för at hoppas att den går över till på Söndag.
Packningen har jag inte ens börjat med men det lär väl inte blir så svårt för hoppningsvis eftersom jag redan vet vad jag ska ha med mig. Nu hoppas jag bara på fint väder, bra pist i backen och att jag ska vila upp mig inför provet som jag har på fredagen när jag kommer hem. Ikväll blir det att spanan på hockey med Farsan. Leksand möter Malmö och jag hoppas på seger men Leksand verkar vara i en svacka. Och nästa match de som är på Tisdag lär inte bli enkel den heller eftersom den är på hovet mot AIK. Jag ska strax skriva ett inlägg till och uppdatera om Leksand.

Jag håller på att leta efter Cityakuten boxen med alla 15säsongerna men jag hittar den inte alls och den vill jag verkligen ha. Men hittar ingenstans för de finns tusentals Scrubs boxar och andra boxar men ingen cityakuten som jag är helt beronde av. Aja det är bara att fortsätta leta.

puss
2010-01-09
 13:50:21

Christian 12år

Brorsan fyllde ju 12år igår och det firade vi med att pappa och han hade åkt och köpt massa goda saker att äta när han kom hem från simträningen. Det var så mysigt och Christian fick först hörlurar samt att han fick en pärm av mig med alla fusk till sina spel som han har. Nej nu är farmor här och jag ska gå ut och vara lite trevlig..

Pussochkram
2010-01-09
 13:48:23

Första skoldagen

Igår var det första skoldagen på vårtermin, och det märktes att man hade haft lov för de var hur segt som helst och fullfart dirket. Men vi fick inga läxor iallafall. Sen får man tänka posetivt det är bara en vecka kvar till klassresan och då missar man tre dagar i skolan vilket är ganska skönt. Sen tror jag faktiskt att vi skullle ha no prov på Fredagen när vi kom hem. På Syslöjden fick vi reda på att det var valfritt arbete så jag satt och kladdade massa idér hela lektionen sen drog jag och Kristina till skärholmen. Där jag bara köpte bra ha grejer till husbilen och hem. bland annat. en askkopp till morsan som var jävligt snygg enligt mig själv :)

kramochpyss

2010-01-07
 17:15:38

Skola imorgon

Ja verkligheten har hunnit ikapp igen, imorgon börjar skola med schema dah dirket vilket betyder att jag börjar 08.00 och slutar 15.10. Sen fyller min lillebror år imorgon, som alltid har han äran att börja skolan på sin födelsdag. Ska till skhlm imorgon efter skolan och köpa massa saker med Kristina sen blir det hem och städa eftersom vi ska ha gäster både lördag och söndag. Jag som hatar att städa och det tar även timmar för mig för allt ska vara så jävla perfekt......

Nej nu ska jag gå och äta Biff med potatisklyftor.

kramochpuss
2010-01-07
 17:10:58

Göta Kanal

Göta Kanal 3 var den mest tråkigaste av de tre filmerna, pappa tyckte den var bättre än tvåan men nej jag vet inte. Det handlade bara om Anderssons varv, pengar, och så klart kärlek. Den var okej men igen WOW upplevelse precis. Nästa vecka på fredag ska jag gå på bio med miss Kristina eftersom jag sen på söndagen åker på klassresa till Idre. Från Söndag till Onsdag. Som tur är ska Katja också upp dit så jag ska åka skidor med henne och sen så ska ju farsan med också. Så det blir nog ganska okej ändå. Vi får hoppas i allafall. <3

kramohpuss
2010-01-05
 16:44:26

Önskar mig

Jag har redan börjat önska mig födelsdags presenter bland annat detta:
Det är spelarna i LeksandsIFs egna kokbok, den vill jag bara ha.

och
Den är ju för jävla sött enligt mig.

Bilderna kommer ifrån http://starshop.leksandsif.se/1.php

kram och puss
2010-01-05
 16:31:15

Trött

Trött det är bara förordet, jag satt och sappade på tv:n igår och fastnade WWE på tv4sport så jag kom ite i säng som jag tänkt mig. Farsan frågde igår om jag ville gå på bio imorgon m,ed honom och Christian så vi ska gå och se göta kanal 3. Så jag måste snart ta och ringa Kristina och ändra tid eller byta dag totalt för jagh skulle ha träffat henne imorgon. Ikväll blir det 100% hockey och kanske någon film men jag ska försöka gå och lägga mig redan 22.00.

pussochkram
2010-01-03
 13:31:50

Sorlig

En liten flicka springer runt sin mamma och säger; - Mamma, gissa vad, gissa vad!Mamman blir lätt irriterad och säger;- Nej, jag orkar inte gissa, gå in på ditt rum. Det blir tyst en stund och flickan säger;- Okej.Hon går in på sitt rum, men kommer ut en timme senare och säger;- Mamma, gissa vad, gissa vad!Mamman blir mer irriterad och säger;- Nej, jag vill inte gissa. Gå ut och lek.- Visst säger flickan med besviken röst.Hon går ut och leker på gatan. Hon hoppar hopprep och hennes ljusa hår leker i vinden.Men flickan varken hör eller ser bilen som kommer körande.Hon blir påkörd med bara ett brak.Mamman kommer ut och får se sin lilla flicka full av blod.Flickan ser på sin mamma med blod rinnande från munnen och gråt från sin själ och säger;- Mamma, gissa vad, gissa vad!Mamman ser på henne med tårar i ögonen och säger;- Nej, jag kan inte gissa vad det är.Flickan tar sitt sista andetag och säger; - Jag älskar dig, mamma.
2010-01-03
 13:29:53

Har tråkigt!

11steg:

STEG 1
Namn: Micaela Norberg
Födelseplats: Huddinge Sjukhus
Bor: Sthlm
Ögonfärg: Blå
Hårfärg: brunet
Skostorlek: 38
Civilstatus: Singel
Höger eller vänsterhänt: Högerhänt

STEG 2
Skor som du bar idag: ihar inte använt några idag..
Dina svagheter: Det finns nog en del
Rädsla: Spindlar och små utrymmen

STEG 3
Första tanken när du vaknar: N ej gud vad kallt
När somnar du: Runt 11

STEG 4
Pepsi eller Coca Cola: Cola
McDonalds eller Burger King: McDonalds!
Adidas eller Nike: Adidas
Lipton Ice Tea eller Nestea: Men vem bryyyyr sig?
Choklad eller vanilj: Choklad!

STEG 5
Svär du?: haha aa :P
Sjunger du?: I duschen och vid datorn
Duschar du varje dag?: Nästan
Röker du?: har gjort
Gillar du skolan?: Inte precis.
Tror du på dig själv?: Klart!
Kommer du överens med dina föräldrar?: ja ibland...

STEG 6
Har du under den senaste månaden..
Druckit alkohol?:
Nej
Rökt?: Nej
Shoppat?: Jaaaa!
Ätit en hel ask müsli?: Nope
Ätit sushi?: nej
Stått på scen: Inte riktigt min grej.
Skejtat: Haha, nej.
Bakat: nej
Stulit något: Nej.
Ljugit: Kysst/kramat någon: Ofcourse.

STEG 7
Har du någonsin..
Däckat eller varit jättefull?: a
Varit full?: Mm
Blivit kallad hora? Nej!
Blivit nerslagen? Nej
Busring någon?: Gud ja!
Gjort något som du ångrade?: Absoluuut
Fått IG i nått ämne eller på något prov?: I åttan
Kastat en sten på nån ruta?: Hmm, tror inte det.

STEG 8
I framtiden..
Namn på barn? Tim
Är du rädd för att dö?: Jaaa
Vad vill du bli när du blir gammal?: Bäst!

STEG 9
Antal människor du skulle ge ditt liv för?: Ojojoj...
Antal CD-skivor du äger?:  jättemånga
Antal tatueringar?: None
Hur många gånger har du varit med i tidningen? 1gång XD

STEG 10
Vad ska du göra i sommar? Åka till Norge
Vad ska du göra i vinter? Oj, så långt är det inte planerat.
När tar du studenten? Om tre år <3
Vad gör du efter gymnasiet? jobba och resa <3
Ska du bo i Sverige när du börjar jobba? Jodå,
Vad händer i helgen? vet ej än <3
Vad vill du helst göra nu? inget

STEG 11
Vill du ha pojk/flickvän?  Såklart!
Vad tittar du först på hos killar/tjejer? ögonen
Vilka av dina kompisar tror du kommer hitta en pojk/flickvän först? Malin
Vem är den perversaste person du känner? hahah finns många
Hur många gånger har du varit utomlands?  Palla räkna?
Vilket land är bäst?: Ingen anning........

kram och puss

2010-01-03
 13:19:29

dikter

När hon stirrar på dina läppar - Kyss henne
När hon puttar dig eller slår dig - Ta tag i henne och släpp henne inte
När hon börjar svära åt dig - Kyss henne och säg att du älskar henne
När hon är tyst - Fråga vad som står på
När hon ignorerar dig - Ge henne din uppmärksamhet
När hon drar sig ifrån dig - Dra henne tillbaka
När hon ser ut som värst - Säg att hon är vacker
När du ser att hon börjar gråta - Håll om henne och säg ingenting
När du ser henne gå - Smyg upp bakifrån och krama om henne
När hon är rädd - Skydda henne
När hon lutar sitt huvud mot din axel - Lyft upp hennes huvud och kyss henne
När hon tar ditt favoritplagg - Låt henne ha kvar det och sova med det en natt
När hon retar dig - Reta henne tillbaka och få henne att skratta
När hon inte hör av sig på ett tag - Försäkra dig om att allt är okej
När hon tvivlar på dig - Försvara dig med sanningen
När hon säger att hon tycker om dig - Så gör hon det mer än vad du skulle kunna förstå
När hon tar tag i din hand - Ta tag i hennes och lek med hennes fingrar
När hon berättar en hemlighet - Håll den hemlig
När hon tittar dig i ögonen - Titta tillbaka och vänd inte bort blicken förrän hon gör det
När hon saknar dig - Är hon sårad på insidan
När du krossar hennes hjärta - Försvinner aldrig smärtan
När hon säger att det är över - Vill hon fortfarande att du ska vara hennes
När hon laddar upp den här texten - Vill hon att du ska läsa den..

kramochpuss
2010-01-03
 12:42:45

finaste låtarna

Dessa låtar hade min moster och morbror på sitt brölopp och jag älskar de fortfarande:

1 låten är Vitaste ros


den andra är : ta mig till havet


den tredje: det vackrastekramochpuss
2010-01-03
 11:38:37

godmorgon

Precis n yvaken, vaknade med en ´halv täppt näsa och ont i halsen. Jag skulle egentligen åkt till Zinken med farsan idag och se på bandy mellan bajen och snadviken men jag orkar inte så det blir ingen  bandy. Det blir en hel dag frmför tvn.

Nu ska jag käka frukost..'

puss
2010-01-02
 21:14:00

Bilder från JulaftonJulklappar:


2010-01-02
 21:02:36

Hemma

Nu har jag hunnit vara hemma i 2 timmar vilket är skönt. Jag har haft oherhört roligt på västkusten tänkte lägga upp bilder i från nyår:

2010-01-01
 12:38:13

2010

Gud nu är det ett nytt år och nya problem men med mycket minnen från 2009, igår var det ganska chillat vi åt hummer, räkor och massvis med andra saker. Just nu snöar det i bokenäs där jag är men det är oherhört mysigt här . Ska strax hoppa in i duschen sen blr detchillhela dagen.

pussochkram