2010-01-16
 11:15:34

Kommer från Leksands IFs hemsida

Rejäl hjärnskakning på "Hägga"

Johan Hägglund fördes till sjukhus i inledningen av mötet mellan Leksand och Malmö nu på fredagskvällen. Efter en vårdslös tackling mot huvudet på Hägglund från Malmöspelaren Fredrik Alvarez blev "Hägga" liggande kvar på isen orörlig. En otäck scen som vi helst slipper se fler gånger i fortsättningen. De första rapporterna från läkarteamet i LIF talar om att han ådragit sig om en rejäl hjärnskakning och han kommer därmed bli kvar på Falu Lasarett för observation under natten.

Malmöspelarens tackling följdes inte av någon åtgärd från domaren, men det råder väl, efter att man sett tv-bilderna, knappast någon större tvekan om att det rör sig om en vårdslös tackling mot huvudet och därmed borde det vara ett solklart fall av checking to the head.

Domarna tittade på tv-bilderna efter matchen och det återstår att se om det blir några senare följder av händelsen för malmöspelarens del.

Johan Hägglund undersöks i kväll på Falu Lasarett och än så länge vet vi inte så mycket mer än att det trots allt ändå "bara" rör sig om en hjärnskakning och att han därmed bör vara borta från spel närmsta veckan/veckorna.

Så här säger regelboken om straffet "Checking to the head".
TACKLING MOT HUVUDET ELLER NACKEN
Checking to the head or neck area

a) En spelare som riktar en tackling eller ett slag, med någon del av sin kropp, mot huvudet och nacken på en motståndare eller "driver" eller "tvingar" huvudet på en motståndare in i skyddsglaset på sargen, skall efter domarens omdöme, ådömas:
- Mindre straffet + Misconduct Penalty, (2+10)
- Större straffet + automatiskt Game Misconduct penalty, (5+GM)
eller
- Match penalty (MP)

b) En spelare som med checking to the head and neck area skadar sin motståndare skall ådömas:
- Match penalty (MP)

källa: http://leksndsif.se



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: