2009-05-30
 17:11:59

Tomas Kollar klar för LIF

27-årige Tomas Kollar kommer närmast från tre säsongers spel med Södertälje varav de två senaste i elitserien. Leksands tränare Leif Strömberg känner Kollar väl sedan åren i SSK:
- Jag har jobbat med honom i tre år i SSK och aldrig varit besviken på honom. Jag har tvärtom varit glad att ha honom på min sida. Tomas gör ett bra jobb både för sig själv och för laget varje dag och han kommer till jobbet vare sig det regnar eller är solsken. Det är helt enkelt en enormt bra kille och bra människa som gör sitt jobb och är bra i gruppen.

Om Tomas Kollars egenskaper på isen säger Strömberg så här:
- Tomas är bra i spel fem mot fem och även mycket användbar i powerplay och i sin roll i boxplay. Han förstår fullt ut vad det innebär att spela hockey och jag är otroligt glad att han valt Leksand, avslutar Strömberg.

Sportchefen Mikael Lundström kan i och med detta presentera det tionde nyförvärvet till årets lagbygge.
- Efter en tids diskussion och förhandling kan vi glädjande presentera det här nyförvärvet. Tomas Kollar är en rutinerad spelare som provat på spel i elitserien, allsvenskan men även i landslagssammanhang. Han har en stor och stark spelartyp som gillar att spela en fysisk hockey. Den profilen passar bra in i den mix vi försöker att uppnå i lagbygget, förklarar sportchefen.

27-årige Tomas Kollar har mycket erfarenhet från tuffa matcher i kval- och elitserien. Med sina 188 cm och 95 kg och sin fina fysik är han en stenhård spelare att möta ute på isen. Han gjorde sin bästa säsong poängmässigt i år då han noterades för totalt 26 (6+20) poäng och han har dessutom visat sig vara mycket användbar både i box- och powerplay

Tagen från: Leksandsif hemsida



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: